Marek Kąkol

Studentenmuziekfestival

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Toegang gratis

|

do 25 jul

|

20:00

uur

Bevestigd

Marek Kąkol werd op 11 mei 2001 geboren in Krakau, Polen, en studeert sinds oktober 2020 aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in Wenen bij Anna Malikova. Zijn belangrijkste prestaties zijn onder meer: ​​2e prijs en speciale prijs als recital in Carnegie Hall in New York op de 25e International Chopin Piano Competition in Chorpus Christi, VS (2020), 1e prijs op het Internationale Anton Rubinstein Piano Concours voor jonge pianisten in Düsseldorf, Duitsland (2019), 1e prijs op de 5e Internationale Fryderyk Chopin Pianowedstrijd in Turzno, Polen (2019), Grand Prix en speciale prijzen op de 3e ATMA Competition for Musical Personalities in Zakopane, Polen (2018), 2e prijs en speciale prijs voor de beste uitvoering van het werk van Ignacy Jan Paderewski op het 15e Halina Czerny-Stefańska Pianoconcours in Płock, Polen (2018) en de 1e prijs op het 12e Nationale Pianoconcours in Rybnik, Polen (2016).

Hij nam deel aan cursussen onder leiding van belangrijke pianisten als Andrzej Jasiński en Janusz Olejniczak, maar ook bij Rena Shereshevskaya, Bernd Goetzke, Michel Beroff, Katarzyna Popowa-Zydroń, Jan Jiracek von Arnim, Eugen Indjic, Ingrid Fliter, Igor Tchetuev , Zbigniew Raubo, Philippe Giusiano en Aleksiej Orłowiecki. In juli 2019 was hij fellow van het Morningside Music Bridge-programma aan het New England Conservatory in Boston, VS. Hij heeft het voorrecht gehad om samen te werken met prominente persoonlijkheden, pianisten en docenten zoals Andre Laplante, Krzysztof Jabłoński, Meng-Chieh Liu, John Perry, HaeSun Paik en anderen.

Marek trad onder meer op in de Jordan Hall en Brown Hall in Boston, VS, in de Antoniussaal in Düsseldorf en Kasteel Buckeburg in Duitsland, Schloss Laudon in Wenen, Oostenrijk, in de concertzaal van de University of Music in Nice en het Cimiez-klooster in Nice, Frankrijk, in de Wroclaw Philharmonic Hall, in het Koning Jan III Paleis in Warschau, in het Chopin Centrum in Szafarnia, in de Florianka Hall in Krakau en in het Karol Szymanowski Museum in Zakopane (afdeling van het Nationaal Museum in Krakau). In april 2019 debuteerde hij als solist met het Polish National Radio Symphony Orchestra (NOSPR) met het pianoconcert nr. 2 in g mineur op. 22 van Camille Saint-Säens.

Programma

Werken van Chopin, Tsjaikovski en Moessorgsky

Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit het zomerprogramma van Podium Doesburg. Eind juli en begin augustus verzorgen internationale studenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie klassieke pianoconcerten.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken met een vrijwillige gift – pay as you go away. Met uw bijdrage ondersteunt u de studenten.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00