Gabriel Jun Ho Yeo

Studentenmuziekfestival

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Toegang gratis

|

za 3 aug

|

20:00

uur

Bevestigd

Gabriel Yeo werd in 1998 geboren in Münster en speelt piano sinds hij vier jaar oud was. Zijn eerste pianolessen kreeg hij van Annette Strootmann (Münster), daarna van 2008 tot aan zijn dood in 2012 van prof. Karl-Heinz Kämmerling (Hannover University of Music, Theatre and Media). Na van 2012 tot 2016 te hebben gestudeerd bij Vassilia Efstathiadou, vervolgde hij zijn studie bij Matti Raekallio en Jan Jiracek von Arnim in Hannover (HMTMH) en Wenen (Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten en sinds oktober 2016 bij Bernd Goetzke in Hannover. Als onderdeel van zijn kamermuziekstudie in Leipzig ontving hij waardevolle muzikale impulsen van Boris Kuznetsow en Jacques Ammon.

Yeo vierde zijn eerste successen op het Duitse jeugdconcours “Jugend muziziert”, waar hij tussen 2011 en 2013 het maximale aantal punten behaalde op nationaal niveau in verschillende categorieën. In maart 2015 won hij de GWK Muziekprijs en werd tevens beste geplaatst op de “VIII. Internationale Muziekprijs voor de Jeugd”. In 2018 won hij de eerste prijs op de “International Grotrian Piano Competition” en ontving hij ook de tweede prijs in de finale “TONALI19” van de Elbphilharmonie Hamburg. Gabriel is ook winnaar van internationale wedstrijden zoals het “Concours International André Dumortier” 2018, de “International Theodor Leschetizky Piano Competition” 2020, de “5th Manhattan International Music Competition” 2021 en het “Concurso Internacional Santa Cecília” 2022.

Deze jonge artiest gaf tot nu toe concerten in onder meer het Konzerthaus Berlin, het Beethovenhaus Bonn, het Staatstheater Braunschweig, de Tonhalle Düsseldorf, de Filharmonie in Essen, de Elbphilharmonie Hamburg, de Laeiszhalle Hamburg en de Keulse Filharmonie. Concertenreizen brachten hem naar vele landen in de Europese Unie en China en naar grote zalen zoals het Casa da Música in Porto. Gabriel trad op als solist met orkesten als de Duitse Kamerfilharmonie Bremen, de Franse Kamerfilharmonie, het Portugees Filharmonisch Orkest en de Chapelle Musicale de Tournai.

Talrijke ontmoetingen met de hierboven genoemde gerenommeerde pianodocenten, maar ook met Dmitri Alexeev, Boris Berman, Alfred Brendel, Peter Feuchtwanger, Robert Levin, Dae-Jin Kim en Arie Vardi in Duitsland, Italië, Korea, Nederland, Oostenrijk en Portugal droegen bij aan de opleiding van deze jonge musicus. In oktober 2019 gaf hij zelf een masterclass in Shenzhen, China. Van 2013 tot 2014 was Gabriel de violist-concertmeester van het “Jonge Symfonieorkest van de Westfaalse Muziekschool” in Münster. Yeo is een beurshouder van de German Music Life Foundation en hij werd in augustus 2021 ook toegelaten tot het concertfinancieringsprogramma van de Duitse Muziekwedstrijd

Programma

Werken van Schubert, Rachmaninov, Berg en Prokofiev.

Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit het zomerprogramma van Podium Doesburg. Eind juli en begin augustus verzorgen internationale studenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie klassieke pianoconcerten.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken met een vrijwillige gift – pay as you go away. Met uw bijdrage ondersteunt u de studenten.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00