Hyelim Kim

Studentenmuziekfestival

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Toegang gratis

|

vr 2 aug

|

20:00

uur

Bevestigd

De Zuid-Koreaanse pianiste Hyelim Kim is winnares van de Clara Haskil Competition in Vevey, de Hastings International Piano Competition in Engeland, de 8e Annarosa Taddei International Music Competition in Rome, de Steinway & Sons Prize in Noordrijn-Westfalen en de Lions Prize in Keulen. Sinds ze op 10-jarige leeftijd haar orkestdebuut maakte met het Roemenië-Bacau Orkest, heeft ze samengewerkt met talloze orkesten, waaronder het Royal Philharmonic Orchestra, de Southbank Sinfonia, het Zermatt Festival Orchestra, het Orchestre de Picardi, de Keulse Orkestvereniging en het Chuncheon Jeugdsymfonieorkest.

Ze speelde wereldwijd pianorecitals in Korea, Frankrijk, Italië en Duitsland in gerenommeerde concertzalen, waaronder de Tonhalle Düsseldorf en de Stadthalle Wuppertal. Ze gaf ook met succes haar debuutconcert op het Festival Piano Folies du Touquet en het Festival Saint Riquier. Ze was ook solist in de serie ‘Bechstein Young Professionals’ en het ‘WDR 3 Campus Concert’, dat werd uitgezonden op WDR 3-radio. In het seizoen 23/24 gaf Hyelim concerten in Europa, waaronder haar debuut in de Elbphilharmonie in Hamburg als onderdeel van het nieuwjaarsconcert en speelde ze het 1ste pianoconcerto van Tsjaikovski Piano met het Symfonieorkest van de Keulse Universiteit voor Muziek en Dans.

In 2023 werd haar opname van Joachim Raff’s Suite voor Pianoforte nr. 3, op. 72 op streamingplatforms gepubliceerd als onderdeel van het project “Silent Love”. Hyelim Kim, geboren in december 1996, begon op vijfjarige leeftijd piano te spelen. Nadat ze in haar thuisland talloze wedstrijden gewonnen had, ging ze naar Duitsland om er te studeren bij Georg Friedrich Schenck. Ze behaalde haar bachelordiploma aan de Robert Schumann Universiteit in Düsseldorf. Momenteel studeert ze Master of Music aan de Universiteit voor Muziek en Dans in Keulen bij Claudio Martinez Mehner. Ze heeft ook het voorrecht gehad om samen te werken met wereldberoemde docenten, waaronder Robert Levin, Grygori Gruzman, Dang Thai Son, Arie Vardi, Bernd Goetzke en Pavel Gililov. Ze was beurshouder van de Clavarte Foundation en DAAD.

Programma

Werken van Schubert, R. Schumann, Chopin, Debussy en Ravel.

Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit het zomerprogramma van Podium Doesburg. Eind juli en begin augustus verzorgen internationale studenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie klassieke pianoconcerten.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken met een vrijwillige gift – pay as you go away. Met uw bijdrage ondersteunt u de studenten.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00