David Jun Chen

Studentenmuziekfestival

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Toegang gratis

|

do 1 aug

|

20:00

uur

Bevestigd

David Jun Chen werd in 2002 geboren in China en begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen en kreeg les van Mei Shou. Van 2014-2018 was hij junior student in de klas van Jia Xie aan de middelbare school van het Shanghai Conservatory of Music. Sinds oktober 2019 studeert hij bij prof. Roland Krüger aan de Hannover University of Music, Drama and Media. Jun is de 1e prijswinnaar van het pianoconcours “Shanghai Spring International Music Festival” 2014. In november 2015 won hij de tweede prijs in de professionele groep in de finaleronde van het internationale pianoconcours “Pearl River-Kayserburg” voor jong talent. In augustus 2017 won hij de zilveren medaille op de 8e Concerto Competition van het Shanghai Conservatory of Music Middle School.

Op Thanksgiving 2016 voerde Jun een pianoconcert van Mozart uit met het Shanghai Philharmonic Orchestra. In maart 2017 nam hij deel aan het Perugia Music Festival in Italië en trad er op met het festivalorkest onder leiding van Uri Segal. In augustus 2018 nam Jun deel aan het Euro Music Festival & Academy in Halle/Saale. In februari 2024 speelde hij Beethovens 4de pianoconcerto in het Konzerthaus Liebfrauen met het Filharmonisch Kamerorkest van Wernigerode. Naast pianosolo is Jun actief in verschillende kamermuziekensembles. In juni 2018 won hij de eerste prijs tijdens de nationale finale van de “Hummingbird Music Awards” in Shangai als lid van een pianotrio. In september 2022 speelde hij op de Walter and Charlotte Hamel Opera Competition en won hij de eerste prijs pianobegeleiding. In oktober speelde hij met cellist Daniel Brandon de Harald Genzmer Interpretation Competition in München en behaalde daar de tweede prijs.

David Jun Chen ontving beurzen van de Music Middle School Foundation en de stad Shanghai. Hij is houder van een Live Music Now-beurs sinds januari 2020 en hij ontvangt een Duitse beurs vanaf het wintersemester 2022/23. Tijdens zijn studie in Hannover kreeg hij diverse muzikale impulsen tijdens masterclasses bij Robert Levin, Ian Fountain, Steven Isserlis, Jörg Widmann, Kristian Bezuidenhout en Janina Fialkowska. In maart 2022 gaf hij een recital met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Brahms in Walsrode. Dit concert werd positief onthaald door de Walsrode Zeitung. In augustus 2023 speelde hij in meerdere steden in China samen met pianist Dongping Wang alle Brahms-symfonieën in een bewerking voor piano 4-handig.

Programma

Werken van Chopin, Debussy en Ravel.

Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit het zomerprogramma van Podium Doesburg. Eind juli en begin augustus verzorgen internationale studenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie klassieke pianoconcerten.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken met een vrijwillige gift – pay as you go away. Met uw bijdrage ondersteunt u de studenten.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00