Christina Stuart

Studentenmuziekfestival

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Toegang gratis

|

za 27 jul

|

20:00

uur

Bevestigd

Christina Stuart werd in 2001 in Cambridge geboren en heeft de Engels-Griekse nationaliteit. Momenteel studeert ze bij Cédric Pescia aan de Haute École de Musique in Genève als onderdeel van een Erasmus+ uitwisseling van de Universiteit voor Muziek, Theater en Media Hannover, waar ze piano studeerde bij Roland Krüger en Ewa Kupiec en ook historische toetsinstrumenten bij Zvi Meniker en Assen Boyadjiev.

Christina begon haar piano- en cello-opleiding in Cambridge en studeerde beide instrumenten verder tijdens haar opleiding in Londen aan de Royal Academy of Music Junior Department als onderdeel van een Joint First Study-programma met een beurs. Aan het einde van haar studie in Londen won ze de Senior Piano Prize en de tweede prijs op de Abington Concerto Competition voor haar vertolking van Schumanns celloconcert. Ze speelde in het National Youth Orchestra UK en studeerde kamermuziek bij MusicWorks bij leden van het London Haydn Quartet.

Ze volgde masterclasses bij pianisten Alasdair Beatson, Ian Fountain, Bernd Goetzke, Péter Nagy, Steven Osborne, Caroline Palmer en Catherine Vickers, evenals bij cellist Leonid Gorokhov. Ze gaf concerten in Engeland, Duitsland en Zwitserland, onder meer in de serie “Étoile de demain” in Morges, en trad op met een cello-pianoduo en een lied-pianoduo als onderdeel van Yehudi Menuhins “Live Music Now Hannover”. Ze won ex aequo de derde prijs op de “Genève Junior Music Competition”. Als onderdeel van de zomercampus HMT-Rostock trad ze op met de Noord-Duitse Philharmonie Rostock op het Mecklenburg-Voor-Pommeren Festival 2021 onder leiding van Marcus Bosch.

Programma

Werken van J.S. Bach, Schubert en Brahms.

Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit het zomerprogramma van Podium Doesburg. Eind juli en begin augustus verzorgen internationale studenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie klassieke pianoconcerten.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken met een vrijwillige gift – pay as you go away. Met uw bijdrage ondersteunt u de studenten.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00