Dongping Wang

Studentenmuziekfestival

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Toegang gratis

|

vr 26 jul

|

20:00

uur

Bevestigd

Dongping Wang werd geboren in Qingdao in 2002, en kreeg zijn eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd. Sinds 2019 studeert hij aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover in de klas van prof. Igor Levit. Al op 14-jarige leeftijd trad hij op voor 1000 mensen in het Qingdao City Theatre. Hij speelde concerten in verschillende steden in China en ook in Europa. Hij is laureaat van verschillende internationale concoursen. In 2015 won hij de 1e prijs op de 1e U-PLAY Piano Competition in Shanghai en in 2017 de 1e prijs op de International Zhongsin Music Competition in Singapore. Dongping Wang ontving onlangs de EMCY-prijs op de 15e PIANALE International Academy & Competition, evenals de Steingräber & Söhne Special Prize, gecombineerd met een concertoptreden in het Steingräber & Söhne Haus in Bayreuth.

Dongping speelde soloconcerten in meerdere steden in China en in Europa. Hij houdt zich ook intensief bezig met kamermuziek. In 2022 speelde hij in China alle Brahms-symfonieën in een bewerking voor piano 4-handig en in februari 2024 trad hij met groot succes op in het kader van het Heidelberger Frühling Musikfestival in verschillende bezettingen. Sinds 2021 studeert hij ook historische instrumenten bij prof. Zvi Meniker en treedt hij regelmatig op tijdens concerten van het project “Oude Muziek in het midden van de maand” aan het conservatorium. Sinds 2022 is hij beurshouder van de Yehudi Menuhin Live Music Now Stichting Hannover.

Programma

Werken van J.S. Bach, Van Beethoven en Prokofiev.

Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit het zomerprogramma van Podium Doesburg. Eind juli en begin augustus verzorgen internationale studenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie klassieke pianoconcerten.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken met een vrijwillige gift – pay as you go away. Met uw bijdrage ondersteunt u de studenten.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00