Yagmur Simsek

Culturele zondag

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Toegang gratis

|

zo 7 apr

|

15:00

uur

Bevestigd

Muzikant, pianist en performer Yagmur Simsek startte haar muzikale opleiding toen ze pas vier jaar oud was. In 2007 werd ze toegelaten tot het conservatorium van de Mimar Sinan Fine Arts University in Istanboel, een van de weinige conservatoria die fulltime muziekonderwijs aanbiedt vanaf de middelbare school.

De studie aan een conservatorium bracht haar in contact met getalenteerde en professionele musici en Simsek kreeg de kans om in verschillende landen deel te nemen aan masterclasses en concoursen. Ze gaf concerten in Turkije, Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland. In Nederland vervolgt Simsek haar Masterstudie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, als student van Frank van de Laar. Haar ambitie is om haar muzikale kennis en perspectief als performer verder uit te breiden.

Programma

Met Robert Schumann’s monumentale Kreisleriana en Maurice Ravel’s dromerige Sonatine verbindt Yagmur Simsek romantiek en impressionisme tot een sprookjesachtige muzikale wereld.

R. Schumann – Kreisleriana, Op. 16
1 Ausserst bewegt
2 Sehr innig und nicht zu rasch – Intermezzo I (Sehr lebhaft) – Tempo I –
3 Intermezzo II (Etwas bewegter) – Tempo I
4 Sehr aufgeregt
5 Sehr langsam
6 Sehr lebhaft
7 Sehr langsam
8 Sehr rasch
9 Schnell und spielend

M. Ravel – Sonatine
I. Modéré
II. Mouvement de menuet
III. Animé

Twee gratis concerten

De Culturele Zondag van Podium Doesburg bestaat uit twee klassieke concerten die we programmeren met ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. Concerten duren maximaal 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. De  toegang is gratis. We vragen bezoekers om een vrijwillige financiële bijdrage. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk.

Culturele Zondag

Tijdens de Doesburgse Culturele Zondag, elke eerste zondag van de maand, gaat u op culturele ontdekkingsreis in de historische binnenstad van Doesburg. In theaters, musea, kerken, galeries, ateliers en huiskamers wachten livemuziek, exposities, beeldende kunst en andere culturele verrassingen.

Zaal open: 14:30
Aanvang: 15:00
Duur voorstelling: 45 minuten