Twickel, ’t Hof te Dieren en de Fraterwaard

Wilke Schoemaker

Stad en Ambt Doesborgh | Lezing
€ 6,00 (niet-leden)

|

do 14 nov

|

20:00

uur

In deze lezing van Stad en Ambt Doesborgh vertelt Wilke Schoemaker over de geschiedenis en de oorsprong van Stichting Twickel. Hij geeft daarbij inzicht in de doelstellingen en de organisatiestructuur van de stichting. In de loop van de avond gaat de lezing ook in op de geschiedenis van het landgoed, zijn bewoners en het huis en park. Schoemaker laat zien hoe het landgoedbeheer praktisch en financieel wordt uitgevoerd om de doelstellingen te behalen.

‘ Met een speciaal doorkijkje naar de Fraterwaard

Een van de onderwerpen die worden uitgediept is de omschakeling naar natuurinclusief behaagelijk boeren, die al decennia geleden is ingezet. Schoemaker vertelt wat er allemaal bij komt kijken om een landgoed te beheren en om de omvorming naar agrarisch natuurbeheer op ’t Hof te Dieren en de andere landgoederen vorm te geven. Er is een speciaal doorkijkje naar de Fraterwaard, waar Twickel in dit proces grote stappen zet.

Wilke Schoemaker is 53 jaar en al 17 jaar beheerder van de buitengewesten (de landgoederen buiten Overijssel) van Stichting Twickel. Dat beheer is een grote uitdaging op de circa 2500 hectare op 5 landgoederen in 3 provincies en 7 gemeenten.

> Leden van Stad en Ambt Doesborgh hebben gratis toegang en kunnen zich voor de lezing aanmelden aan de balie van Streekmuseum De Roode Tooren of via telefoonnummer 0313 474265.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00