Hanna Schwalbe

Studentenmuziekfestival

Muziek | Podium klassiek zomerprogramma
Bevestigd
Pay as you go away

|

do 20 jul

|

19:30

uur

Bevestigd

Hanna Schwalbe, geboren in Hamburg in 2001, begon op vierjarige leeftijd piano en viool te spelen. Ze kreeg haar eerste pianolessen van Natalia Pogouliaeva. Op zesjarige leeftijd speelde ze haar eerste optreden in de Laeiszhalle in Hamburg. Op 14-jarige leeftijd begon ze haar vooropleiding aan het IFF (Instituut voor de vroege ondersteuning van muzikaal talent) van de Hannover University of Music in de klassen van Prof. Dr. Elena Levit, prof. Igor Chetuev en prof. Christopher Oakden. Na het beëindigen van de middelbare school studeert ze sinds 2018 bachelor aan de Universiteit voor Muziek, Theater en Media Hannover in de klassen van prof. Bernd Goetzke en prof. Christopher Oakden. Daarnaast volgde ze lessen bij prof. Olivier Gardon (Parijs, Hannover) en historische toetsinstrumenten bij prof. Zvi Meniker.

Concertgebouw Amsterdam

Ze speelde als soliste in Duitsland, Zwitserland, Finland, Italië en Spanje, onder meer in de Laeiszhalle Hamburg, de Berliner Philharmonie, het Concertgebouw Amsterdam en het Palau de la Musica in Barcelona. Van jongs af aan won Hanna vele prijzen op jeugdconcoursen. In 2017 won ze de nationale wedstrijd “Jugend musiziert” met het hoogste aantal punten, gecombineerd met een speciale prijs van de Duitse Stichting voor Muziekleven. Het concert van de prijswinnaar werd uitgezonden op WDR en vervolgens uitgebracht op CD. Daarna volgde een 2e prijs op het internationale Steinway Concours en een 1e prijs op het Bechstein pianoconcours.

In 2021 was ze de jongste deelnemer aan de tweede ronde van de International Telekom Beethoven Competition in Bonn. In 2022 werd ze door het Glocal Piano Project geselecteerd als een van de finalisten voor de Feruccio Busoni International Piano Competition 2023. Verschillende masterclasses rondden haar opleiding af. Muzikale impulsen kreeg ze hierbij van onder meer Janina Fialkowska, Martin Helmchen, Robert Levin, prof. Piotr Paleczny en prof. Catharine Vickers.

Programma

Werken van Van Beethoven, Schumann en Busoni

>Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit de zomeragenda van Podium Doesburg. Eind juli en begin augustus verzorgen studenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie gratis toegankelijke pianoconcerten.

>Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken met een vrijwillige gift – Pay as you go away. Met uw bijdrage ondersteunt u de studenten.

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30