Mirabelle Kajenjeri

Studentenmuziekfestival

Muziek | Podium klassiek zomerprogramma
Bevestigd
Pay as you go away

|

za 29 jul

|

19:30

uur

Bevestigd

Mirabelle Kajenjeri is een jonge Franse pianiste “met een uniek tintje die met een (discrete) glimlach de grootste acrobatiek uitvoert, natuurlijk en genereus” (La Libre Belgique). In september 2022 bracht ze haar eerste cd “Étincelles” uit in samenwerking met het label KNS Classical. Geboren in 1998 uit Burundese en Oekraïense ouders, kreeg ze onlangs de kans om deze unieke mix te belichten als gastspreker op TEDxRoubaix (TED Talk), een internationaal evenement.

Conservatoire Royal de Bruxelles

Ze ontving prijzen op tal van internationale concoursen, meest recentelijk op de gerenommeerde “Santa Cecilia International Piano Competition” in Porto, waar ze de eerste prijs en de orkestprijs won (2021). Ze is ook beurshouder van stichtingen zoals de “Yehudi Menuhin Live Music Now” (2019), de “Yamaha Music Europe Foundation” (2020), de “Lieven Piano Foundation Vienna” (2021), de “Feuerwerk Akademie Einbeck” en de “Wilhelm Kempff Foundation” (2022) . Mirabelle Kajenjeri trad al vroeg op tijdens concerten, op gerenommeerde festivals (Lille Piano Festival, Piano Campus Festival) en als soliste met verschillende orkesten in binnen- en buitenland, waaronder het Orchestre Cordes 21, het Brandenburg Staatsorkest in Frankfurt en het Orquestra Filarmónica Portuguesa. Mirabelle Kajenjeri studeert momenteel aan de “University of Music and Performing Arts Vienna” (postgraduaal) bij prof. Anna Malikova. Ze is afgestudeerd aan het “Conservatoire Royal de Bruxelles” bachelor) in de klas van professoren Mihaïl Faerman, Zofia Lalak en Gabriel Teclu en aan de “Hannover University of Music, Drama and Media” (master) in de klas van professor Ewa Kupiec. Ze werd eerder opgeleid door Vladimir Soultanov aan het “Conservatoire de Roubaix” (Frankrijk) en haar ontdekking van de piano op 5-jarige leeftijd werd geïnitieerd door Natalia Grebennikova in Kiev.

Hieraan moet worden toegevoegd dat deze jonge artieste meerdere snaren op haar strijkstok heeft, want naast haar carrière als pianiste is ze ook gepassioneerd door de viool. Mirabelle Kajenjeri, die van kinds af aan beide instrumenten tegelijk studeerde, behaalde in 2018 met grote onderscheiding haar bachelor viool aan het “Conservatoire Royal de Bruxelles”. Gedurende deze periode zorgden Lorenzo Gatto, Olga Zolotareva, Ning Kam en Elizabeth Degrenand voor belangrijke pedagogische invloeden.

Programma

Werken van Van Beethoven, Busoni, Ravel en Rachmaninov

>Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit de zomeragenda van Podium Doesburg. Eind juli en begin augustus verzorgen studenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie gratis toegankelijke pianoconcerten.

>Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken met een vrijwillige gift – Pay as you go away. Met uw bijdrage ondersteunt u de studenten.

 

 

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30