Jakub Capała

Studentenmuziekfestival

Muziek | Podium klassiek zomerprogramma
Bevestigd
Pay as you go away

|

vr 28 jul

|

19:30

uur

Bevestigd

Jakub Capała werd geboren in 2000 in Warschau, Polen en kreeg zijn eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd. Hij studeerde af met onderscheiding aan de Karol Szymanowski Muziekschool in Warschau in de pianoklas van Prof. Bronisława Kawalla. Van 2019 tot 2021 zette hij zijn opleiding verder aan de Feliks Nowowiejski Muziekacademie in Bydgoszcz, waar hij bij Stefan Wojtas piano studeerde. Sinds oktober 2021 is hij master student aan de Fryderyk Chopin Muziekuniversiteit in Warschau in de klas van Prof. Janusz Olejniczak.

Uitzonderlijke artistieke prestaties

Jakub is winnaar en laureaat van talrijke pianoconcoursen, zoals de “National Music Competition of the Center for Artistic Education” in 2017 in Warschau (1ste prijs) en de “National Halina and Ludwik Stefański Chopin Piano Competition” in 2018 in Krakau (2de prijs). Daarnaast was hij ook zeer succesvol op meerdere kamermuziekconcoursen. Hij was te horen tijdens solorecitals en kamermuziekconcerten op vele plaatsen in Polen en Europa, waaronder de Concertzaal van de Poolse Nationale Radio in Katowice, de Witold Lutoslawski Concert Studio in Warschau, in Żelazowa Wola en in Zwitserland (Zürich), Spanje (Marbella Piano Festival) en Duitsland (Düsseldorf).

In 2019 kreeg Jakub een studiebeurs van het ministerie van cultuur voor zijn uitzonderlijke artistieke prestaties. Verdere muzikale impulsen kreeg hij tijdens masterclasses bij gerenommeerde pianisten zoals Kevin Kenner, Katarzyna Popowa-Zydroń, Jacques Rouvier, Dina Yoffe en Tamás Ungár.

Programma

Werken Haydn, Chopin en Van Beethoven

>Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit de zomeragenda van Podium Doesburg. Eind juli en begin augustus verzorgen studenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie gratis toegankelijke pianoconcerten.

>Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken met een vrijwillige gift – Pay as you go away. Met uw bijdrage ondersteunt u de studenten.

 

 

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30