Kamilė Zaveckaitė

Studentenmuziekfestival

Muziek | Podium klassiek zomerprogramma
Bevestigd
Pay as you go away

|

za 22 jul

|

19:30

uur

Bevestigd

Pianiste Kamilė Zaveckaitė, die twee prijzen ontving van de president van de Republiek Litouwen voor haar prestaties, won een Richard Wagner-beurs en was laureate op zeventien nationale en internationale solo- en kamermuziekconcoursen. Deze pianiste deelde reeds het podium met musici als Martha Argerich, Arcadi Volodos, Elisabeth Leonskaja en trad op met het Jena Philharmonic, de Kaunas City Symphony, Brixen Classics en het Klaipeda Chamber Orchestra.

Kamilė is ook artistiek directeur

Kamilė voltooide haar bachelor aan de Franz Liszt Muziekacademie in Weimar bij Prof. Grigory Gruzman. Tijdens haar opleiding studeerde ze een jaar aan het conservatorium van Zagreb, waar ze les volgde bij prof. Ruben Dalibaltayan in het kader van het Erasmus+ programma. Momenteel studeert ze master bij prof. Jasminka Stancul aan de University of Music and Performing Arts in Wenen. Kamilė is ook artistiek directeur van het Marijampole Philharmonic in Litouwen, waarmee ze het festival voor professionele kunst ”Kultūros Savaitė” (”Week van de Cultuur”) oprichtte.

Tijdens dit project worden evenementen van verschillende kunsttakken samengebracht, die kunst en cultuur in de moeilijk bereikbare regio’s van Marijampole toegankelijk maakt. Haar concertervaring omvat interessante optredens, waaronder een recital met violist Yury Revich in kasteel Hohenzollern, waar ze speelde voor prins Georg Friedrich en prinses Sophie van Pruisen; haar debuut in het ORF-Radiokulturhaus Wenen, evenals een solo-optreden in één van de meest gerenommeerde zalen van Tokio – de Ginza Yamaha Hall. Daarnaast heeft ze talloze concerten gegeven in de Baltische staten, Japan, Zweden, Denemarken, IJsland, Groenland, Italië, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk en Kroatië. Ze is ook actief in kamermuziekverband en speelde met musici als Camilla Nylund, James Rutherford en Steven Mead. De uitvoeringen van deze charmante Litouwse pianiste zitten vol vurige energie, sensuele interpretaties en verfijnde, breekbare pianoklanken.

Programma

Werken van Albéniz, R. Schumann en Prokofiev

>Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit de zomeragenda van Podium Doesburg. Eind juli en begin augustus verzorgen studenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie gratis toegankelijke pianoconcerten.

>Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken met een vrijwillige gift – Pay as you go away. Met uw bijdrage ondersteunt u de studenten.

 

 

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30