Jonas Stark

Studentenmuziekfestival

Muziek | Podium klassiek zomerprogramma
Bevestigd
Pay as you go away

|

vr 21 jul

|

19:30

uur

Bevestigd

Jonas Stark, winnaar van de Hong Kong International Piano Competition 2022, trad op in Duitsland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen, Slowakije, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Rusland en Australië. Als solist speelde hij met de Heidelberg Philharmonic, de Duitse Radio Philharmonic, de Duisburg Philharmonic, de North German Philharmonic, het Munich Chamber Orchestra en de Haydn Philharmonic onder leiding van Marin Alsop, Marcus Bosch, Martin Fratz, Dietger Holm en Kahchun Wong.

ARD International Music Competition

Eerdere concourssuccessen zijn onder andere de 1e prijs op het Concours Musical de France in Parijs in 2009, de 2e prijs op het Internationale Rachmaninov Concours in Frankfurt in 2010, een sponsorprijs op het Internationale Pianoconcours in Ettlingen in 2012, een 1e nationale prijs op “Jugend musiziert ” in 2014, 1e prijs op de Walter Gieseking Competition 2017, 3e prijs op de International Schubert Competition in Dortmund 2021 en een speciale prijs op de ARD International Music Competition in München 2022. Daarnaast ontving Jonas twee keer de Saarland Special Prize voor uitmuntend solo-optreden en is hij Young Steinway Artist. Naast zijn studie volgde Jonas masterclasses bij Konrad Elser, Peter Frankl, Dmitri Bashkirov, Robert McDonald, John Perry, Christopher Elton, Dmitri Alexeev, Martin Helmchen, Arie Vardi, Janina Fialkowska, Anna Malikova en Bernd Goetzke.

Jonas Stark, nu 25 jaar oud, begon zijn muzikale opleiding bij Yelena Semenenko op 5-jarige leeftijd. Na zijn bachelor in 2018 aan de HfM Saar bij professor Thomas Duis voltooide hij zijn master- en professional diploma bij professor Ian Fountain aan de Royal Academy of Music in Londen. Sinds 2021 studeert Jonas in de soloklas van de Hannover University of Music bij professor Roland Krüger. Jonas is beurshouder van de Jürgen Ponto Foundation, de Duitse National Academic Foundation, de DAAD, de Deutsche Stiftung Musikleben, de Hans-und-Ruth-Giessender Foundation en de Countess of Munster Musical Trust.

Programma

Werken van Haydn, Van Beethoven en R. Schumann

>Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit de zomeragenda van Podium Doesburg. Eind juli en begin augustus verzorgen studenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie gratis toegankelijke pianoconcerten.

>Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop kunt u uw waardering laten blijken met een vrijwillige gift – Pay as you go away. Met uw bijdrage ondersteunt u de studenten.

 

 

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30