🔴 Senja Sargeant

Theaterconcert

Muziek | Singer-songwriter
€ 12,50

|

za 6 apr

|

20:00

uur

Als tiener in Canada trad Senja Sargeant op in de clubs van Montreal. Als 26-jarige tekende ze haar eerste grote platencontract, met haar band Ladies of the Canyon. Dit vierkoppige gezelschap werd snel populair en kreeg award-nominaties bij Radio Music Canada en de Canadian Country Music Association voor hun singles Follow Me Down en Maybe Baby, beiden geschreven door Sargeant.

‘Haar liedjes, haar explosieve stem en haar brutaal eerlijke teksten

Daarna toerde Sargeant door Canada, de VS en Europa. Ze deelde het podium met artiesten als Broken Social Scene, The Dears, Andy Kim en Ron Sexsmith. Ze stond in het voorprogramma van legendes als Kenny Rogers, Buffy Sainte-Marie, Alan Jackson, Lhasa de Sela, en de Great Big Sea.

Nadat ze de band verliet om een solocarrière te starten, verhuisde Sargeant naar Nederland, waar ze in 2020 werd uitgenodigd door The Voice of Holland. In het team van Waylon werd ze meteen de publiekslieveling en Waylon noemde haar talent goddelijk. Een jaar later verscheen Sargeant opnieuw op de TV in het programma Beat Me: The Five Knockouts, waar ze opnieuw de harten van de kijkers veroverde.

Na haar verschijning bij TVOH werd Sargeant voorgesteld aan singer-songwriter en producer Shane Alexander uit Los Angeles. De twee schreven liedjes via Zoom en besloten een tijdloze EP op te nemen om zo contact te maken met een groot publiek. Shane Alexander daarover: ‘Ik realiseerde me dat Senja een monstertalent is. Ik heb geen moment getwijfeld aan haar liedjes, haar explosieve stem en haar brutaal eerlijke teksten.’

De muziek voor de EP is live opgenomen in de Buddhaland Studios in Zuid-Californië. Senja’s vocals zijn opgenomen in Amsterdam waarbij Alexander op afstand produceerde. De nummers bevatten controversiële onderwerpen als huiselijk geweld en psychische kwetsbaarheid, vanuit het perspectief van een vrouw die in haar kracht staat.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Deze voorstelling heeft een pauze.