Saxofoonkwartet Mica

Culturele Zondag | Podium Doesburg Klassiek

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Toegang gratis

|

zo 7 mei

|

13:30

uur

Bevestigd

De musici van het MICA Saxofoonkwartet vonden elkaar tijdens hun studie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Op het podium ziet en hoort u vier keer hetzelfde soort instrument, maar tegelijkertijd spelen ook vier heel verschillende mensen met ieder haar of zijn eigen muzikale ideeën.

Omgaan met het leven zoals het is, wat er ook gebeurt.

Het kwartet heeft veel verschillende werken in het repertoire, dat varieert van de Amerikaanse, ritmische en virtuoze muziek van Paul Creston, tot de post-minimalistische werken van Marc Mellits en klassieke werken voor saxofoonkwartet. Er is veel gaande in de wereld. Muziek helpt het MICA Saxofoonkwartet met het leven om te gaan zoals het is, wat er ook gebeurt.

Bezetting:

Tessa von Piekartz – Sopraansaxofoon
Silvan van den Boom – Altsaxofoon
Mirjam Kwebeman – Tenorsaxofoon
Suzanne Boer – Baritonsaxofoon

Programma

Later meer informatie

Tijdens de Culturele Zondag zijn er bij Podium Doesburg twee klassieke concerten, die worden geprogrammeerd in samenwerking met het conservatorium van ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De concerten zijn gratis toegankelijk, maar het publiek wordt gevraagd om een vrijwillige financiële bijdrage. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. De concerten duren 30 tot 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk.

Culturele Zondag

De Culturele Zondag van Doesburg is al 30 jaar, elke 1e zondag van de maand, een bijzondere culturele route door Hanzestad Doesburg. Kunstenaars, galeries, podia, musea en bijzondere locaties zetten hun deuren open voor publiek.

Zaal open: 13:00
Aanvang: 13:30
Duur voorstelling: 45 minuten