Robin Borneman

Folk en Roots met veel symboliek

Muziek | Singer-songwriter
€14.50

|

za 16 okt

|

20:00

uur

Met het album Folklore III: The Cradle Tree voltooit de Osse singer-songwriter Robin Borneman in februari 2019 het ambitieuze drieluik ‘Folklore’, waarvan deel I en II in respectievelijk 2015 en 2017 verschenen. Folklore is een folk-/roots-project met veel symboliek. De poëtische trilogie vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam, een vagebond die op zoek is naar zijn identiteit. Onderweg ondergaat hij diverse beproevingen, leert hij afscheid te nemen, lief te hebben en af te rekenen met zijn demonen. De teksten zijn persoonlijker en gaan over bezinning, realisatie, liefde en wijsheid.

De songs op dit album, die zijn opgenomen in de studio van Wouter Budé met bevriende muzikanten van onder andere Navarone, zijn compacter dan die op de twee voorgangers. Het zijn liedjes met een duidelijke kop en staart. De muziek is nog steeds filmisch, maar heeft een toegankelijker geluid en een bijpassende boodschap. De hoofdpersoon in het verhaal heeft een avontuur beleefd, een strijd gestreden, en belandt nu in een fase van bezinning en rust.

Stadionshows

Voordat Borneman aan de trilogie begon, bracht hij in 2012 met ‘Home’ in eigen beheer zijn debuutalbum uit. In 2013 werd hij via een cover van Tom Waits (een van zijn inspiratiebronnen) die hij op YouTube had geplaatst opgemerkt door het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra (TSO) en werd prompt ingelijfd als zanger van één van de grootste stadionacts van Amerika. Sindsdien speelt hij jaarlijks gedurende twee maanden – in november en december – zo’n 60 stadionshows op rij voor gemiddeld 15.000 bezoekers per concert.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00