🔴 Robin Borneman

Solo try-out show

Muziek | Singer-songwriter
€ 15,00

|

za 13 apr

|

20:00

uur

Robin Borneman is een Nederlandse zanger, producer en verhalenverteller. Zijn muziek is rijk aan klanken en zit vol betekenis, poëzie en symboliek. Zijn kenmerkende stem wordt vaak omschreven als ‘wanhopig maar mooi’. Met zijn filmische geluid, met daarin pre-pop en rock-muziekstijlen, folk, blues, americana en klassieke (film)muziek heeft Borneman de afgelopen jaren een uniek en divers muzikaal erfgoed opgebouwd.

In het kader van 10 jaar Podium Doesburg speelt Borneman – op veler verzoek – zijn solo try-out show met veel nieuwe songs van zijn langverwachte soloalbum, dat in september van dit jaar verschijnt. Luister hier naar de single Horizon.

‘Robins stem is ‘wanhopig maar mooi’

Geïnspireerd door grote Amerikaanse songwriters als Tom Waits, Johnny Cash en Bob Dylan kwam Robin Borneman als tiener de Nederlandse singer-songwriterscene binnen. Nog voor zijn 25e bracht hij – in eigen beheer – vijf albums uit. Met zijn zesde album ‘Home’ (2012) kreeg hij zijn eerste landelijke bekendheid.

Ook aan andere kant van de wereld werd hij opgemerkt. In 2013 werd hij op YouTube ontdekt door producer Paul O’ Neill, de oprichter van de Amerikaanse Symfonische Rockband Trans-Siberian Orchestra (TSO). O’ Neill was onder de indruk van Robins ‘whiskey-stem’ en gaf hem een vaste plek in de band. Sinds dat moment toert Robin een aantal maanden per jaar met TSO en treedt hij op voor miljoenen mensen, in arena’s in de VS, Canada en Europa. Zijn optreden in 2015 op het Duitse Wacken Open Air in Duitsland, met 80.000 bezoekers, was een van de vele hoogtepunten.

In 2014 tekende Robin een contract bij Kroese Records, waar hij werkte aan zijn muzikale trilogie Folklore. In deze productie kwam zijn storytelling volledig tot zijn recht. Folklore werd een uniek, filmisch epos over de reizen van een naamloze Ranger. De trilogie bevat donkere ballads, georkestreerde rocksongs, gesproken woord en klassieke strijkarrangementen, allemaal samengebonden door Robin’s dynamische zang. In 2020 bracht hij het compilatiealbum Echoes: A Home Recording Collection uit, met tien nummers die hij in zijn jonge jaren opnam.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Deze voorstelling heeft een pauze.