Afwisselend programma met piano, zang en fluit

Culturele Zondag | Podium Doesburg Klassiek

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Pay as you go away

|

zo 5 mrt

|

15:00

uur

Bevestigd

Zangeres Alexandra Rapas, pianiste Aleksandra Tepliakova en fluitiste Jingya Fan brengen tijdens de Culturele Zondag van maart een bijzonder programma met deels minder vaak gespeelde werken. U hoort werk van onder andere Hindemith, Dima en Vancea. Het getalenteerde trio speelt afwisselend stukken voor piano solo, zang en piano en fluit en piano.

Pianiste Aleksandra Tepliakova begint met muziek maken toen ze 5 jaar oud was. In 2019 studeert ze met een bachelordiploma af aan het Perm State Institute of Culture in Rusland. In 2021 behaalt ze daar haar masterdiploma. Tijdens haar studie neemt Aleksandra deel aan vele concerten en wedstrijden, niet alleen in haar geboorteplaats, maar bijvoorbeeld ook in in Moskou en Sint-Petersburg. In 2022 verhuist ze naar Nederland waar ze aan het ArtEZ Conservatorium als studente van Helena Basilova aan haar tweede masterprogramma begint.

Mezzosporaan Alexandra Rapas komt voor het eerst in aanraking met klassieke muziek en zang als ze vier jaar oud was. Ze wordt uit haar kinderkoor uitgekozen om een solo te zingen voor radio-uitzendingen van Radio Romania. Rapas begint haar muzikale opleiding als ze, ook al heel jong, start met piano spelen, iets wat ze tot het einde van haar universitaire studie professioneel is blijven doen. Haar zangcarrière, na haar debuut op de radio, gaat verder als ze op 10-jarige leeftijd toetreedt tot het Bucharest National Opera Children Choir. In 2013 verhuist Alexandra naar Nederland voor haar verdere opleiding en ontwikkeling. In dat jaar wordt ze toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar voorbereidende jaar volgt bij Harry van Berne. In 2014 gaat ze in Rotterdam studeren aan het Codarts, bij Frans Huits. Daar behaalt ze in 2018 haar Bachelor diploma. Alexandra Rapas volgt op dit moment de Master Course bij ArtEZ onder de vleugels van Marjan Kuiper.

Fluitiste Jingya Fan begint op 8-jarige leeftijd met het spelen van de dwarsfluit. Na haar afstuderen aan het Shenyang Conservatory of Music in het noordoosten van China, verhuist ze naar Nederland om haar studie voort te zetten aan de Artez University of the Arts. Hier volgt ze de Master Klassieke Muziek bij Linda Speulmann.

Programma

> Hindemith: Interludium en fuga in F majeur (piano solo)
> Prokofiev: Romeo and Juliet, 10 piano pieces (piano solo), Folk dance, Scene, Minuet, The young Juliet
> Dima: Somnoroase păsărele (zang en piano)
> Doga: Misterele nopții (zang en piano)
> Dima: De ce nu-mi vii (zang en piano)
> Vancea: Alean (zang en piano)
> J.S. Bach: Fluitsonate in b mineur, 2e deel (fluit en piano)
> Rachmaninoff: Daises (piano solo)
> Rachmaninoff: A dream (zang en piano)
> Tchaikovsky: Lullaby in a storm (zang en piano)
> Chaminade: Concertino (fluit en piano)
> J. Strauss: Chacun à son goût (zang en piano)

Culturele Zondag

De Culturele Zondag van Doesburg is al 30 jaar, elke 1e zondag van de maand, een bijzondere culturele route door Hanzestad Doesburg. Kunstenaars, galeries, podia, musea en bijzondere locaties zetten hun deuren open voor publiek.

Tijdens de Culturele Zondag zijn er bij Podium Doesburg twee klassieke concerten, die worden geprogrammeerd in samenwerking met het conservatorium van ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De concerten zijn gratis toegankelijk, maar het publiek wordt gevraagd om een vrijwillige financiële bijdrage. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. De concerten duren 30 tot 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk.

Zaal open: 14:30
Aanvang: 15:00
Duur voorstelling: 45 minuten