Utku Geçgel en Yagmur Simsek

Culturele Zondag | Podium Doesburg Klassiek

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Pay as you go away

|

zo 5 feb

|

13:30

uur

Bevestigd

Utku Geçgel werd in 1995 geboren in Istanbul en begon zijn muzikale reis op 18-jarige leeftijd. Hij voltooide zijn bachelorstudie aan het Staatsconservatorium van de Universiteit van Istanbul en gaf zijn eerste concert in 2015, na een masterclass van İdil Biret. Geçgel schrijft over muziek in Andante Classical Music Magazine, waar hij redacteur was. Hij maakt radioprogramma’s in Borusan klassieke radio.

Performance art

Als klassiek pianist streeft Geçgel ernaar de verbinding te zoeken tussen tussen culturele elementen en de sociale dynamiek van vandaag. Hij integreert verschillende disciplines in zijn ‘performance proces’, en behandelt zo zijn klassieke concerten als performance art. Zo maakte hij in Istanbul de projecten Ottoman Traces on Western Music en A Night in Paris. In Nederland gaf hij recitals en maakte hij een voorstelling met de nadruk op sociale dilemma’s. Geçgel werkt op dit moment aan twee projecten over ’toxic masculinity’ en vrouwenrechten waarin hij zoekt naar overeenkomsten tussen Piet Mondriaan en Bela Bartòk. Utku Geçgel geeft kamermuziekconcerten, neemt deel aan muziekfestivals en is een graag geziene gast in benefietconcerten.

Geçgel speelde zelf de première van het kamerconcert In Memoriam Soli van Sonat Mutver, dat aan hemzelf is opgedragen. Hij volgde masterclasses van İdil Biret, Andrei Diev, Herbert Schuch en Gülsin Onay. Hij vervolgt zijn studie op masterniveau bij Frank van de Laar en volgt het aanvullende programma ‘Curatorial Practices in Music’ aan ArtEZ University the Arts.

Yagmur Simsek is muzikant, pianist en performer. Ze kreeg haar eerste muzikale opleiding toen ze 4 jaar was. In 2007 werd ze toegelaten tot de afdeling piano van de Mimar Sinan Fine Arts University State Conservatory, een van de weinige conservatoria die voltijds muziekonderwijs geeft vanaf het niveau van de middelbare school. De studie aan het conservatorium bracht haar van jongs af aan in contact met getalenteerde en professionele musici.

Simsek kreeg de  kans masterclasses en wedstrijden in verschillende landen bij te wonen, iets waar ze veel baat bij had. Ze vervolgt nu haar masterstudie aan het ArtEZ Conservatorium als leerling van Frank van de Laar. Haar grootste wens is om haar muzikale kennis en perspectief als artiest verder uit te breiden.

Programma

Geçgel en Simsek brengen een divers programma  met solo- en quatre mains werken.

J. S. Bach – Partita in C Minor BWV826
M. Ravel – Valses Nobles et Sentimentales M.62
M. Ravel – Ma Mère l’Oye M.60

Culturele Zondag

De Culturele Zondag van Doesburg is al 30 jaar, elke 1e zondag van de maand, een bijzondere culturele route door Hanzestad Doesburg. Kunstenaars, galeries, podia, musea en bijzondere locaties zetten hun deuren open voor publiek.

Tijdens de Culturele Zondag zijn er bij Podium Doesburg twee klassieke concerten, die worden geprogrammeerd in samenwerking met het conservatorium van ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De concerten zijn gratis toegankelijk, maar het publiek wordt gevraagd om een vrijwillige financiële bijdrage. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. De concerten duren 30 tot 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk.

Later meer informatie.

Zaal open: 13:00
Aanvang: 13:30
Duur voorstelling: 45 minuten