Kateryna Shapran

Culturele zondag

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Toegang gratis

|

zo 3 mrt

|

13:30

uur

Bevestigd

De jonge artieste Kateryna Shapran werd geboren in een klein stadje in het westen van Oekraïne – Uzhhorod. Haar muzikale reis begon al op jonge leeftijd omdat haar grootmoeder pianoles gaf. Als driejarige kwam Shapran voor het eerst in aanraking met de piano en sindsdien is muziek op verschillende manieren een deel van haar leven. Als kind gaf ze al concerten en nam ze deel aan concoursen. Op 8-jarige leeftijd won ze de 2e plaats op het internationale concours Silver Bell in Oekraïne.

‘Expressie in het pianospel

Op 15-jarige leeftijd verhuisde ze naar Slowakije om aan het conservatorium in Košice piano, orgel en compositie te studeren. Daar vond ze haar expressie in het pianospel en won ze tijdens concoursen verschillende prijzen. Zo behaalde ze in de categorie professioneel de 2e plaats bij de D. Zador International Piano Competition in 2017 en de 3e plaats bij de F. Chopin Piano Competition in Wenen in 2019.

Sinds 2016 vormt Kateryna Shapran ook een pianoduo met Balazs Fazekas, met wie ze in 2017 de Slowaakse Kamermuziekwedstrijd wonnen. Nog onlangs won het duo de twee de 2e prijs op het Sieghard Rometsch Concours in Düsseldorf, Duitsland.

Programma

Later meer informatie.

Twee gratis concerten

De Culturele Zondag van Podium Doesburg bestaat uit twee klassieke concerten die we programmeren met ArtEZ University of the Arts in Zwolle. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ. Concerten duren maximaal 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. De  toegang is gratis. We vragen bezoekers om een vrijwillige financiële bijdrage. Tijdens de concerten is geen inloop mogelijk.

Culturele Zondag

Tijdens de Doesburgse Culturele Zondag, elke eerste zondag van de maand, gaat u op culturele ontdekkingsreis in de historische binnenstad van Doesburg. In theaters, musea, kerken, galeries, ateliers en huiskamers wachten livemuziek, exposities, beeldende kunst en andere culturele verrassingen.

Zaal open: 13:00
Aanvang: 13:30
Duur voorstelling: 45 minuten