Peiyun Xue en Daniël Vissers

Pianorecital

Muziek | Klassiek concert
€ 15,00

|

zo 14 nov

|

15:00

uur

Toen Daan Oostdam tijdens het Studentenmuziekfestival van afgelopen zomer verstek moest laten gaan vanwege een blessure, werd zijn plaats aan de vleugel van Gasthuiskerk op het laatste moment ingenomen door het duo Peiyun Xue en Daniël Vissers. Vanwege het succes van dat optreden heeft de Gasthuiskerk deze beide jonge en talentvolle pianisten nog eens teruggevraagd.

Peiyun Xue werd geboren op 2 april 1991 en groeide op in Tilburg in een muzikale familie. Ze begon piano te spelen op haar 7de. In 2007 werd ze toegelaten tot de jong talent afdeling van het Conservatorium
van Tilburg, waar ze les volgde bij Ton Demmers. Bij het Prinses Christian Concours won ze in 2005 de 2de prijs en in 2007 de 1ste prijs. Ze was ook succesvol bij de Steinway Pianowedstrijd in het Concertgebouw Amsterdam met de 1ste prijs in 2008.

Na de middelbare school vervolgde ze haar muzikale opleiding aan het Amsterdams conservatorium bij Marcel Baudet en Martijn van den Hoek. In 2014 studeerde ze aan de Imola Piano Academie en tussen 2015 en 2018 studeerde ze piano aan het Maastrichts conservatorium bij Joop Celis. Xue was te horen tijdens talrijke live-concerten, onder andere voor Radio 4 in het Concertgebouw in Amsterdam, de Grachtenconcerten, het Vrijthof in Maastricht, de Nieuwe Kerk in Den Haag en in Guangzhou, China. Ze volgde masterclasses bij Paolo Giacometti, Geoffrey Madge, Igor Roma, Jan Wijn, Daniel Wayenberg en Enrico Pace.

Daniël Vissers (1998) kreeg zijn eerste pianolessen al op 9-jarige leeftijd. Toen hij dertien jaar oud was begon hij zijn studie in de jonge talentenklas van het conservatorium in Maastricht bij Katia Veekmans. Op dit moment studeert Vissers in de bacheloropleiding op het Maastrichts conservatorium bij Joop Celis. Hij nam deel aan verschillende wedstrijden en won prijzen bij het Prinses Christina concours in 2010, 2011 en 2015. In 2012 en 2014 was hij finalist bij de Prix Dominique in Venlo en in 2018 won hij de eerste prijs bij de ‘International V. Novak Competition’ in Tsjechië.

In 2018 won hij de Tivolifondsdeskundigenprijs van de competitie ‘Vriendencultuurprijs’ in Tilburg. Naast het solorepertoire is Vissers ook actief bezig met kamermuziek. Hij nam deel aan masterclasses bij Alan Weiss, Jeroen Riemsdijk, Enrique Bagaria, Anastasia Safonova, Barbara Szczepanska, Boguslaw Jan Strobel, Georg Friedrich Schenck, Frank Peters en Enrico Pace.

Programma

C. Debussy: Petite Suite

I : En bateau
II : Cortège
III : Menuet
IV : Ballet

G. Fauré: Dolly Suite

I : Berceuse
II : Mi-a-ou
III : Le jardin de Dolly
IV : Kitty-valse
V : Tendresse
VI : Le pas espagnol

– Pauze –

M. Moszkowski: vier Poolse volksdansen op. 55

I : Mazurka
II : Mazurka
III : Polonaise
IV : Krakowiak

J. Brahms: Hongaarse dansen (selectie)

Nr. 2
Nr. 4
Nr. 8
Nr. 9

Zaal open: 14:30
Aanvang: 15:00
Deze voorstelling heeft een pauze.