Mozarts Requiem

Kamerkoor PA'DAM

Muziek | Klassiek concert
€ 20,00

|

zo 3 okt

|

15:00

uur

LET OP: Tickets voor dit concert kunnen alleen worden besteld door een emailbericht te sturen aan info@padam.nu.

Hoe zou Mozarts Requiem klinken als Mozart het zélf op piano begeleid zou hebben? Dat was de gedachte van artistiek leider Maria van Nieukerken achter PA’dams productie met Mozarts wereldberoemde Requiem. Ook wilde ze een verbinding creëren tussen Mozart als gerijpt componist (hij schreef het Requiem in zijn laatste levensjaar) en de musicus Mozart: wonderkind en klaviervirtuoos.

Vocale lijnen

PA’dam vroeg componist Gustavo Trujillo om een nieuwe échte piano-partij te maken met als basis de originele orkestpartituur. De opdracht was om in deze bewerking de fantasie van Trujillo met die van Mozart te combineren én uit te gaan van alle klankkleuren en mogelijkheden die de piano biedt. De bekende vocale lijnen bleven ongewijzigd, maar de context heeft een spannende verandering ondergaan! Zo hoort u in de nieuwe zelfstandige pianopartij invloeden van Mozarts Pianoconcerten, Schumann en zelfs een vleugje Prokofjev….

Klankkleuren

In Gasthuiskerk Doesburg voert PA’dam Mozarts Requiem uit in de intieme setting van twaalf zangers en pianiste Mirsa Adami. Natuurlijk vertolken de PA’dam-zangers ook de solopassages. Hierdoor ontstaat een prachtig weefsel van verschillende klankkleuren met een heel persoonlijke inbreng van de zangers en pianiste.

Zaal open: 15:30
Aanvang: 15:00