Monda Muziko

Door de tijd en de wereld

Koorzang | Wereldmuziek
€ 12,50 incl. koffie/thee/fris

|

zo 25 jun

|

15:00

uur

Monda Muziko is een enthousiast en veelzijdig koor. U wordt muzikaal meegenomen door de tijd en door de wereld, van Scandinavische volksliedjes tot Afrikaanse strijdliederen, en via Kroatisch liefdesverdriet naar een Surinaamse roeiboot. Daarnaast brengt het koor klassiek en licht repertoire ten gehore.

‘Dynamisch en gevarieerd

Achter het ontstaan van Monda Muziko schuilt een bijzonder verhaal. Tijdens een cursus aan de Volksuniversiteit van Zutphen kreeg een groepje cursisten ineens de smaak te pakken. Na een aantal lessen ontstond in 2010 spontaan, maar nog voorzichtig, een koortje. Dat groepje, dat in 2017 ging optreden onder de naam Monda Muziko, groeide langzaam maar zeker uit tot een serieus en volwaardig koor dat nu, in 2023, de sterren van de hemel zingt. De naam Monda Muziko betekent in het Esperanto ‘wereldmuziek’ en weerspiegelt het gevarieerde repertoire van het koor.

Quatre Voix

Vier ambitieuze koorleden begonnen in 2015 hun eigen extra zangproject: Quatre Voix. Tijdens concerten verzorgt het kwartet verrassende intermezzo’s. Door de afwisseling van koor en solozang, en de intermezzo’s van Quatre Voix, zijn de optredens dynamisch en gevarieerd. Het koor wordt sprankelend geleid door Pleun Sluiter.

Zaal open: 14:30
Aanvang: 15:00