Moluks geheugen

Molukkers in Doesburg en in Nederland

Lezing | 't Nut | Stad en Ambt
€ 7,50

|

do 26 sep

|

19:30

uur

’t Nut en Stad en Ambt Doesborgh organiseren bij Podium Doesburg een thema-avond over Molukkers in Doesburg en in Nederland. De avond wordt ingeleid door Augustien Souisa, directeur van het Landelijk Steunpunt Educatie Molukkers.

Achtergrond en geschiedenis

Souisa spreekt over de achtergrond, de geschiedenis en de komst van de Molukkers naar Nederland, in het bijzonder over de eerste generatie. Daarna geeft Doesburger Charlie Munster door middel van interviews een inkijkje in het leven en denken van de tweede en derde generatie.

Dans, muziek en hapjes

Tijdens de thema-avond is ook uitgebreid ruimte voor Molukse dans, muziek en uiteraard … heerlijke authentieke Molukse hapjes. Vanwege de verwachte grote belangstelling zijn twee avonden gepland. De eerste daarvan is op 19 september.

Wederzijds begrip

t Nut en Stad en Ambt Doesborgh hopen dat veel leden één van de avonden bezoeken, en in het bijzonder dat deze leden binnen hun familie en omgeving de jongere generatie zullen aansporen om één van deze avonden vrij te houden. Zo kunnen het niet alleen inhoudelijke en gezellige bijeenkomsten worden maar vooral ook avonden die bijdragen aan een groeiend wederzijds begrip.

Later meer informatie.

 

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30