Miriam Moczko

HEIMAT | Concert met High Tea

Muziek | Indie-folk
€ 24,50

|

zo 30 okt

|

15:00

uur

Deze voorstelling van Miriam Moczko wordt uitgevoerd als een Concert met High Tea. In een gezellige zondagmiddag-setting speelt Moczko haar programma HEIMAT, terwijl u geniet van een schitterende High Tea. Klasse en verfijning met heerlijke lekkernijen op etagères en prachtige muziek. Een muzikaal en culinair evenement dat u eigenlijk niet mag missen!

Podium Doesburg opent om 14.30 uur de deuren; om 15.00 uur begint het concert.

Zangeres, performer en songwriter Miriam Moczko maakt muziek als antwoord op de schoonheid en de pijn die zij in het leven tegenkomt. Met haar altviool en een minimaal gebruik van effecten creëert zij landschappen waarin haar stem de luisteraar de weg wijst. In april kwam Moczko’s debuutalbum ‘Heimat’ uit, een melancholisch en hoopvol indie-folk album over haar familiegeschiedenis.

‘Muziek is mijn antwoord op de schoonheid en de pijn die ik in het leven tegenkom

Met Heimat verkent Moczko haar roots en in meer algemene zin wat het eigenlijk betekent om je ‘ergens thuis te voelen.’ De nummers zijn geïnspireerd door gevoelens, herinneringen aan gebeurtenissen, voorwerpen en plekken. De zangeres zegt hierover: ‘Heimat is een album over mijn familiegeschiedenis en die van mijn ouders en voorouders. Over onze wortels in de provincie Opper-Silezië in Polen, dat voor WOII nog Duits was. Over het trauma van deze oorlog. Over de relatie met mijn ouders die vertrokken naar West-Duitsland. Over opgroeien met en opgevoed worden door ouders met een andere moedertaal dan de mijne.’

Het album is geproduceerd door Lavalu en gemixt door de Berlijnse Duitse toonmeester Peter Schmidt, die bekend werd door zijn werk met onder andere Peter Fox en Wallis Bird. Moczko is één van de artiesten van De Basis in Nijmegen, de muzikale homebase die mede werd opgericht door De Staat. Miriam Moczko is beïnvloed door singer-songwriters als Conor Oberst, Sharon Van Etten, Aldous Harding, Sufjan Stevens, Sophie Hunger, This is the Kit en Nadia Reid.

Zaal open: 14:30
Aanvang: 15:00
Duur voorstelling: 1 uur