Max Mostovetski

Studentenfestival Euregio Rijn – Waal

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Pay as you go away

|

vr 29 jul

|

19:30

uur

Bevestigd

Max Mostovetski werd in 2001 in Leipzig geboren en al op jonge leeftijd door zijn moeder,  zelf pianolerares, in contact gebracht met muziek. Zijn eerste pianolessen kreeg hij op 5-jarige leeftijd op de muziekschool Johann Sebastian Bach in Leipzig. Daar kreeg hij les van Kateryna Blyum, die hem de wereld van de muziek leerde kennen en hem 13 jaar lang begeleidde als pianolerares. Mostovetski treedt al sinds zijn zevende in het openbaar op. Hij nam met succes deel aan concoursen als het Nationaal Bachconcours in Köthen (1e prijs en speciale prijs voor een werk van W.F. Bach), het Carl Schroeder Concours (1e prijs), de nationale jeugdmuziekwedstrijd voor kamermuziek (1e prijs) en de enviaM kamermuziekwedstrijd samen met violiste Diana Kostadinova (2e prijs in de finale). In 2021 won hij de 2de prijs op het Carl Maria von Weber internationale pianoconcours in Dresden.

Naast deelname aan concoursen concerteerde Mostovetski veelvuldig. Hij speelde voor het Mitteldeutsche Fernsehen (MDR) en in het kader van het Muziekfestival “MDR-Musiksommer” met muzikanten van het MDR-symfonieorkest. Hij trad ook op als solist met orkest, zoals met de Filharmonie van Heidelberg tijdens het Schwetzinger Mozart Festival, met het jeugdstrijkorkest van de muziekschool “Johann Sebastian Bach” en met het Leipziger Jeugdsymfonieorkest. Enkele van zijn concertlocaties waren het Gewandhaus Leipzig, het kasteel Schwetzingen, de Opera van Chemnitz, de Freiberger Dom en het Staatstheater in Braunschweig.

Na de verhuizing van het Anton-Philipp-Reclam-Gymnasium naar de Thomasschool Leipzig verdiepte Mostovetski zijn muzikale opleiding en was hij lid van de schoolkoren. In in2019 slaagde hij voor zijn Abitur, Sinds oktober 2019 studeert hij in de klas van Grigory Gruzman aan het Franz Liszt Conservatorium in Weimar. Mostovetski werd ondersteund door de Jürgen Ponto Foudation (2017-2020), de Musikleben Foundation en actief gefinancierd met een Carl-Heinz Illies-beurs (2019) en door de Duitse Chopin Gesellschaft.

Programma

Werken van J.S. Bach, Van Beethoven en Rachmaninov

Later meer informatie.

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30