Maria

Barokbende

Muziek | Muzikale vertelling
€ 15,00

|

za 11 dec

|

15:00

uur

De voorstelling Maria van de Barokbende is een muzikale vertelling over een jonge vrouw. Ze is zwanger van haar eerste kindje en op weg op een lange reis. Een barre tocht door de woestijn in een lange vluchtelingenstroom. Huis en haard achter je laten. Met een wonder in je buik met als enige zekerheid dat er een beschermengel op je schouder meereist. Aankomen in een vreemde stad waar je niemand kent en ook niemand op je zit te wachten. Geen slaapplek te krijgen, hoe goed je man zijn best ook voor jullie doet. Dan beginnen de weeën. Bang en zonder hulp van andere vrouwen vinden jullie een droge plek in een warme stal.

‘De Barokbende vertelt het eeuwenoude kerstverhaal vanuit het perspectief van Maria

Omringd door dieren breng je een prachtige zoon ter wereld, waarvan iedereen nu weet hoe het met hem afloopt. Maar hij is voor jou je eigen wonder met 10 vingertjes en 10 teentjes en jullie noemen hem Jezus. Een 2000 jaar oud verhaal dat tot op de dag van vandaag actueel is voor vele miljoenen mensen over de hele wereld. Van huis en haard verdreven op zoek naar een veiliger thuis en een betere toekomst. Maar toch met een hoopvolle boodschap…

De Barokbende vertelt het eeuwenoude kerstverhaal vanuit een nieuw perspectief, namelijk dat van Maria. Gemusiceerd en gezongen op de originele manier, zoals ze dit vroeger ook in de baroktijd deden. NinaDis Meeuwsen (vertelster), Mayaan Licht (zanger) en de Barokbende vertellen samen het verhaal, in eigen woorden, zoals de baroktraditie dat vraagt. Met muziek van onder andere Bach, Correlli en Vivaldi. De Barokbende trekt voor Kerst door heel Nederland, met de gedachte dat muziek mensen met elkaar verbindt.

Zaal open: 14:30
Aanvang: 15:00