Jan Jakub Zieliński

Studentenfestival Euregio Rijn – Waal

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Pay as you go away

|

za 23 jul

|

19:30

uur

Bevestigd

Jan Jakub Zieliński werd in 2001 in Warschau geboren. In zijn vroege jeugd verhuisde hij met zijn ouders naar Frankrijk. Op 6-jarige leeftijd begon hij piano te studeren bij Noel Bianchini aan het gemeentelijk conservatorium in Antibes-Juan-les-Pins. In 2016 studeerde hij er cum laude af, met de Médaille d’Or du Conservatoire. Van 2016 tot 2019 studeerde hij in de klas van Michel Bourdoncle aan het regionaal conservatorium in Aix-en-Provence. Tegelijkertijd ging hij naar de Mont Saint Jean middelbare school in Antibes. In 2018 slaagde hij met onderscheiding voor het staatsexamen en studeerde af aan het Gymnasium voor Muziekeducatie (Diplôme d’Etudes Musicales). Sinds 2019 studeert hij aan het Fryderyk Chopin Conservatorium in Warschau in de klas van Janusz Olejniczak.

Zieliński ontwikkelde zijn muzikale vaardigheden verder tijdens cursussen en masterclasses onder leiding van artiesten als Gabriel Tacchino, Paul Badura Skoda, Ewa Pobłocka, Philippe Giusano, Konstantin Lifschitz, Frédéric Aguessy, Bruno Rigutto, Roger Muraro en Alicja Paleta-Bugaj. In maart 2017 won hij de eerste prijs op het Steinway & Sons jeugdconcours in Parijs. Zieliński was te horen op vele festivals, gaf recitals en nam deel aan concerten in Cannes, Nice, Monaco, Antibes, Corsica en Schwäbisch Gmünd in Duitsland. In 2014 debuteerde hij als solist met het Symfonieorkest van Cannes (PACA) onder leiding van Phillipe Bender op het 43e Internationale Festival Antibes Génération Virtuoses. In maart 2019 speelde Zieliński Fryderyk Chopin’s Concerto in F mineur in het Forum Fréjus Theater met datzelfde orkest.

Tijdens zijn studie in Polen trad hij op bij de première van de film Chopin and his Antilles en nam hij deel aan een concert in de serie Music in Koszykach. In februari 2021 trad hij op in Antibes tijdens een internetrecital georganiseerd door het stadsconservatorium. In mei vorig jaar nam hij een streaming recital op voor de Rotary Club in Villa Eilenroc in Antibes.

Programma

Werken van J.S. Bach, Chopin, Debussy,  Scriabin en Stravinsky

Later meer informatie.

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30