Izak Boom

Oneindig Laagland

Muziek | Singer-songwriter
€ 14.50

|

za 15 feb

|

20:00

uur

Izak Boom (1965) is multi-instrumentalist, theatermuzikant, liedschrijver en kunstschilder. Hij speelt piano, gitaar, mandoline, 5 snarige banjo, accordeon, ukelele en percussie. Boom werd geboren in Leerbroek als zoon van een kunstenaarsechtpaar. Hij schrijft en zingt eigen kleinkunstliedjes, maar vertolkt in dit programma, samen met Bart Soeters op bas en Renske Velthuis op viool, ook werk van Jules de Corte of zet gedichten op muziek van onder andere Hendrik Marsman en Eduard Hoornik.

‘Het repertoire is nog volop in beweging

Naast zijn soloprojecten werkt hij nu met De Corte en Consorten rond zanger Ernst de Corte die het werk van zijn vader Jules zingt, met cabaretgroep De Aimabele Schoften en met de Griekse rapper Georgios Lazakis. Eerder werkte hij in dienst van onder meer Peter Blanker, De Berini’s, Youp van ’t Hek, en laatstelijk Jan Beuving.

Het trio is nieuw. Soeters is een meester op de basgitaar en Velthuis is een ervaren violiste met wortels in allerlei etnische en klassieke stijlen. Zowel Soeters als Velthuis componeren ook eigen muziek. Het repertoire is nog volop in beweging, dus er wordt zeker nieuw materiaal ten gehore gebracht.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00