Doesburg op oude filmbeelden

Historische bewegende beelden

Stad en Ambt Doesborgh | Film
€ 6,00

|

do 23 nov

|

14:30

uur

Stad en Ambt Doesborgh organiseert opnieuw bijzondere filmvoorstellingen bij Podium Doesburg. De verschillende films tonen beelden van Doesburg zoals het er ooit uitzag, maar ook gebeurtenissen en inwoners van toen. De films die op 23 november worden getoond zijn gemaakt in 1951 en 1966.

Onder de onderwerpen die aan bod komen zijn verschillende lagere scholen in beide jaren zoals de jongensschool, de meisjesschool, school A, de Ireneschool en de Chr. School aan de Armgardstraat. Andere onderwerpen zijn de schipbrug en de bouw van de nieuwe IJsselbrug, de scheepswerf van Van der Werff, de GOG-gebouwen en de GTW-loods en de oude sluis met ophaalbrug in de huidige Barend Ubbinkweg.

Sportbeelden

Er zijn sportbeelden van voetballen en dameshandbal, volleybal en voetbaltraining op de Halve Maan, zeilen op de oude Oude IJssel en de jachthaven, tafeltennis en de vroegere gymnastiekverenigingen Eendracht en Agilitas. Verder het zuidelijk Molenveld met de Oranjesingel, de Pr. Hendrikstraat, de driehoek Julianastraat/Emmastraat,  de eerste vrachtwagens van Roelofsen en veel straatbeelden van Doesburg. We zien de melkboer langs komen en zien honderden inwoners van Doesburg uit die jaren; veel herkenbare en nog levende stadgenoten zijn vol in beeld.

Ruim twee uur unieke beelden

Tot slot zijn er beelden van het Polygoon bioscoopnieuws met Doesburg tijdens de feesten van 1937 (700 jaar stadsrechten), de opening van de vaste brug in 1952 en het afscheid van de stoomtram in 1957. In totaal wordt ruim twee uur unieke beelden van Hanzestad getoond.

De vertoningen op donderdag 23 november zijn om 14.30 en 20.00 uur.

 

Zaal open: 14:00
Aanvang: 14:30
Duur voorstelling: 2 uur
Deze voorstelling heeft een pauze.