Boanna Boyne CD-release

Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Muziek | Folk
€ 7,50

|

za 19 nov

|

20:00

uur

Op de Dag van de Achterhoekse Popmuziek presenteert folkband Boanna Boyne bij Podium Doesburg de release van zijn debuutalbum ‘Boanna Boyne’. Na een succesvolle crowdfunding dook de band afgelopen voorjaar de studio in.

Bij Studio Sluuk in Duiven werd werk gemaakt van een lang gekoesterde wens: het vereeuwigen van de eigen nummers. De pagan kunstenares Naomi Cornock maakte het artwork voor het album en liet zich daarbij inspireren door de bandnaam en het mythologische verhaal daarachter.

Boanna Boyne ontstond in 2018, toen enkele muzikanten elkaar vonden bij het maken van traditionele Ierse folkmuziek. Al vanaf dat eerste begin speelt de band behalve traditionals ook eigen repertoire, dat wordt geschreven door meerdere liedjesschrijvers. Omdat die ieder hun eigen inspiratiebronnen hebben, zijn de liedjes van Boanna Boyne heel afwisselend. Ze gaan over onderwerpen als mythologie en liefde.

Muzikaal Iers verhaal

De band wil zijn publiek meenemen in een muzikaal Iers verhaal. De Ieren zijn meesterverhalenvertellers en Boanna Boyne probeert met zijn muziek een stukje van die Ierse passie over te brengen. Boanna Boyne experimenteert regelmatig met meerstemmige zang, zodat er prachtige harmonieën ontstaan. Die samenzang zorgt er samen met de vele verschillende instrumenten voor dat Boanna Boyne is uitgegroeid tot een breed georiënteerde folkband met oog voor de Ierse traditionals.

> Later meer informatie

De Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP) brengt Achterhoekse locaties en artiesten samen en presenteert dit eendaagse evenement onder één paraplu. Achterhoekse muzikanten, bands, dj’s, rappers en singer-songwriters krijgen de gelegenheid om te laten zien wat ze kunnen. Podia, festivals, winkels, studio’s en onverwachte locaties presenteren zichzelf aan muzikanten en muziekliefhebbers.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Deze voorstelling heeft een pauze.