Clara Strobel

Studentenfestival Euregio Rijn – Waal

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Pay as you go away

|

do 28 jul

|

19:30

uur

Bevestigd

De Belgische Clara Strobel stamt uit een muzikale familie. Ze kreeg haar eerste pianolessen van haar vader. Van 2009 tot 2013 volgde ze pianoles bij Johan Lybeert aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in haar geboortestad. Tot 2019 studeerde ze aan de Robert Schumann Musikhochschule Düsseldorf in de jong talent afdeling Schumann Junior, in de klas van Barbara Szczepanska. Sinds november 2020 studeert ze bachelor piano aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover bij Ewa Kupiec.

Clara is laureaat van verschillende wedstrijden: 1ste prijs bij de Duitse regionale muziekwedstrijd Jugend Musiziert voor kamermuziek (2008) en voor piano solo (2009), 3de prijs als jongste laureate bij de Belgische Cantabile Pianowedstrijd (2010) en de 1ste prijs bij de Steinway Wedstrijd (2013), waar ze ook verkozen werd om België te vertegenwoordigen op het 16de Internationale Steinway Festival voor de Jeugd in Hamburg (september 2014). In september 2020 won ze de 2de prijs bij de Cantabile Pianowedstrijd in de leeftijdscategorie tot 19 jaar. Daarnaast kreeg ze in 2011 de cultuurprijs voor aanstormend talent van de stad Sint-Niklaas.

Strobel deed concertervaring op tijdens optredens in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Korea, zowel solo als in kamermuziekverband. Ze kreeg verdere muzikale impulsen tijdens masterclasses bij onder andere Georg Friedrich Schenck, Justas Dvarionas, Anna Malikova, Daniel Blumenthal, Severin von Eckardstein, Jan Michiels, Willem Brons, Janusz Olejniczak, Bernd Goetzke, Geoffrey D. Madge, Ian Fountain, Boris Berman, Alexander Madzar, Vitaly Samoshko en Lev Vinocour.

Programma

Werken van Van Beethoven en R. Schumann

Later meer informatie.

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30