Aleandro Giuseppe Libano

Studentenfestival Euregio Rijn – Waal

Muziek | Klassiek concert
Bevestigd
Pay as you go away

|

vr 22 jul

|

19:30

uur

Bevestigd

Aleandro Giuseppe Libano begon op 10-jarige leeftijd piano te studeren. Hij behaalde zijn pianodiploma aan het Conservatorio di Musica G. Martucci in Salerno onder leiding van Giulio De Luca met het hoogste cijfer; Cum Laude, en een speciale vermelding. Libano zette zijn muzikale opleiding bij De Luca voort tijdens zijn masterstudie piano. Ook die sloot hij met hoge cijfers af. Dankzij een beurs studeerde hij bij Boguslaw Strobel aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf.

Libano wordt door een van zijn leraren, Angelo Arciglione, beschouwd als ‘een jonge pianist die een schitterende carrière tegemoet gaat.’ Arciglone ziet hem als een toekomstig hoofdrolspeler bij concerten in Italië en in het buitenland. Libano trad als solist op voor grote internationale muziekverenigingen en concertzalen, met een repertoire van de barok tot 20e eeuw. Ook speelde hij als lid van verschillende kamermuziekensembles. Op dit moment studeert Libano bij Joop Celis aan het Maastrichts Conservatorium. Die zegt over zijn pupil: ‘Aleandro toont een natuurlijke muzikaliteit en weet uitstekend de verschillende stijlen te onderscheiden.’

Libano werd geselecteerd om op te treden in het Conservatorium G. Martucci’ van Salerno. Daar speelde hij als klavecimbelsolist voor het 5e Brandenburgse Concerto tijdens de ‘Rassegna di Musica Antica dei Concerti del Martucci,’ In 2019 voerde hij met het Artemus Ensemble Pompeji onder leiding van Alfonso Todisco het concerto KV 413 van W.A. Mozart uit.

Van 2020 tot 2022 was Libano docent aan het Istituto di Studi Musicali O. Vecchi in Modena, voor leerlingen tussen de acht en achttien jaar. Tegenwoordig geeft hij les aan het conservatorium G. Martucci in Salerno.

Programma

Werken van J.S. Bach, Van Beethoven, Chopin en Prokofiev

Later meer informatie.

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30