AKT

Het jazztrio van pianist Andreas Kretschmeier

Muziek | Doesburg Jazz
Verwacht
Toegang gratis

|

za 6 nov

|

15:30

uur

Verwacht

Piano, contrabas en drums. Met deze samenstelling is er een nieuw en bijzonder jazztrio geboren. Initiatiefnemer is de in Arnhem woonachtige pianist en componist Andreas Kretschmeier. Kretschmeier is in zijn bescheidenheid alles behalve saai. Mede door zijn sterke composities en creatieve improvisaties, afgewisseld met soms humoristische fraseringen, is het werkelijk een genot om naar te luisteren.

‘We breathe jazz, we live jazz, we love jazz

Met een grote diversiteit aan eigen composities is Kretschmeier afgelopen jaar samen met Wouter Bosch op contrabas en Pieter bast op drums aan het werk gegaan om dit nieuwe en frisse jazz geluid vorm te gaan geven. Dat resulteert in pure jazz met uitstapjes naar bekende en onbekende thema’s en stukken uit het rijke jazzverleden. De stijl ligt tussen bebop en modern, en verwijst naar grote voorbeelden als Bill Evans, Bud Powell en Benny Green.

Vrolijk en eigenzinnig

De muziekstijl van AKT heeft twee belangrijke kenmerken, de sterke melodieuze thema’s en het creatieve spelplezier De muziek is toegankelijk voor een breed publiek. Jazz van hoog niveau met een vrolijke toon en voldoende eigenzinnig voor jazzpuristen. Dat deze drie mannen elkaar hebben gevonden is te horen in een creatieve en bijzondere smeltkroes waar veel ruimte is voor improvisatie. Bassist Wouter Bosch en de melodische drummer Pieter Bast zorgen voor een perfecte ritmische balans.

Doesburg Jazz

Doesburg Jazz is een jazzfestival in het tweede weekeinde van november met jazzconcerten in een groot aantal muziekstijlen in Hanzestad Doesburg.

Zaal open: 15:00
Aanvang: 15:30