AKF Halvefinalistentournee

Aanstormend cabarettalent

Theater | Cabaret
€ 16,00

|

za 28 jan

|

20:00

uur

Na drie spannende voorrondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halvefinalisten van de AKF Sonneveldprijs 2023. Uit ruim 60 aanmeldingen zijn zij geselecteerd om op een landelijke tournee te gaan. De komende maanden reizen ze kris kras door het land en werken tussendoor met professionele regisseurs aan hun programma, om uiteindelijk in april te kunnen schitteren tijdens de Halve Finales in de Kleine Komedie.

Dat er unieke talenten voorbijkomen bij het AKF bewijst de lange rij halvefinalisten uit het verleden. Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Maarten van Roozendaal, De Vliegende Panters, Pieter Derks, Van der Laan en Woe, Yentl en de Boer en Stefano Keizers, n00b en Valentina Tooth stonden ook ooit in de AKF Halvefinalistentournee.Ontdek de nieuwe talenten van het Amsterdams Kleinkunst Festival, ontdek wat kleinkunst voor jou betekent!

Clara van Kempen | En dan is er alles

Wat als je alles wat je kende achter je hebt gelaten en alles wat je niet kent nog open voor je ligt? Dan is er op dit moment in principe niets. Niets groots en meeslepends, enkel poppers en lipgloss. Nieuwsgierig en vol overgave gaat Clara op zoek. ‘En dan is er alles’ is een voorstelling over een sprong in het diepe en over hoe de boel kan ontsporen. Een show over afrekening en liefde, over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Clara van Kempen is geboren en getogen in Amsterdam. Ze speelt, schrijft en zingt. In 2021 studeerde ze af aan de Koningstheater Academie in Den Bosch. Het materiaal dat ze sindsdien maakt is kwetsbaar, maar zonder zelfmedelijden. Geëngageerd en soms hard, poëtisch, maar ook eerlijk.

&Efdé

De broers Efdé en Efdé vormen het komedische duo Efdé & Efdé. In hun act laten ze zien dat willen altijd belangrijker is dan kunnen. De één is de oudste, de ander de jongste. De één heeft kort haar, de ander lang. De één woont bij zijn ouders, de ander op zichzelf. De één heeft de wil, de ander het talent. De één verzint alles, de ander regelt alles. De één schreef dit tekstje, de ander verzon het. De één is Efdé, de ander &Efdé. De broers Efdé & Efdé groeiden op in Leeuwarden en deden daar mee aan het Leeuwarder Cabaret Festival. Sindsdien ontwikkelen ze hun programma en zijn ze halvefinalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Myrte Siebinga | Nu voor het echie

In de tragikomische voorstelling ‘Nu voor het echie’ speelt Myrte naast de rol van zichzelf (waar ze zich al jaren in heeft verdiept), allerlei verschillende personages. Vaneen kleuter die de lesstof als tweedimensionaal ervaart en inziet dat er systematisch dingen fout gaan, tot een juf die zelf soms ook wel de bevestiging van een glitter 3D sticker kan gebruiken, tot een Amsterdamse uitsmijter die de mensen eraan herinnert dat je niet kan worden ingehaald op je eigen pad. Het leven is namelijk te kort om er te lang over na te denken, maar te lang om er af en toe niet even goed bij stil te staan. Op speelse wijze, en met een flinke dosis humor, neemt ze je mee in haar associatieve denkwereld, waar af en toe ook ruimte is voor een liedje en misschien zelfs een dansje. Dit alles doet ze natuurlijk niet alleen, ze wordt hierin begeleid door zichzelf.

Myrte Siebinga (1998) is actrice en theatermaakster. Na het succesvol afronden van de MBO Theaterschool in Rotterdam vervolgde ze haar studie aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie waar ze dit jaar zal gaan afstuderen. Tijdens haar opleiding speelde ze onder andere bij het Nationale Theater, Toneelschuurproducties en werd haar, samen met Thibaud Dooms gemaakte, voorstelling ‘Adolescentje en Adolescentje’ geselecteerd voor het Debuut 2022. Myrte haar werk is een combinatie van cabaret, toneel, kleinkunst en absurdisme

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00