2000 Motels plays Zappa

Music is THE BEST

Muziek | Eclectische rock, jazz, zappa
Voorverkoop € 18,50

|

za 22 apr

|

20:00

uur

De Nederlands / Italiaanse band 2000 Motels speelt muziek van Frank Zappa. Zappa is al bijna dertig jaar niet meer onder ons, maar zijn muziek leeft voort bij liefhebbers en bij veel muzikanten. 2000 Motels startte in 2016 met Rob Brons op keyboards en zang, Jan van der Veen op elektrische gitaar en Achille Regazzoni op bas, zang, en Weissenborn-gitaar. Nadat in 2018 Karsten van Straten op drums en zang werd ingelijfd werd in februari 2018 voor het eerst opgetreden.

In 2019 verlieten enkele leden de band, die datzelfde jaar met Robin Boer op keyboards, zang en percussie, Gerrit Eijkelboom op zang en Valentina Bruno op zang en percussie werd aangevuld tot een septet. De band speelt populaire en obscure Zappa-composities vanaf de vroege Mothers of Invention tot eind jaren ‘80.

Tickets: voorverkoop € 18,50 | deur € 21,00

Geen eenvoudige muziek

Frank Zappa componeerde geen eenvoudige muziek. Zijn nummers stonden bol van de vreemde wendingen en breaks, rare stemmetjes, razend virtuoze solo’s en buitenissige humor. Een goed voorbeeld daarvan is de hilarische reggaeversie van Stairway to Heaven, compleet met blazerssectie op een ska-ritme. En hoewel Zappa-fans doorgaans een kritisch luisterend publiek zijn worden de optredens van 2000 Motels vaak hoog gewaardeerd, wat als een pluim voor de band mag worden beschouwd.

3voor12 over een optreden in Vlissingen:

‘Het was merkbaar hoeveel lol de bandleden hadden en hoezeer ze hun muzikaliteit in ijzersterke, freaky nummers als Penguin in Bondage, Uncle Remus, Dirty Love of Camarillo Brillo kwijt konden. Dat droegen ze over op het publiek. De band mocht twee keer terug komen voor een toegift. Zappa-fans zijn een kritisch luisterend publiek, dus dat wil wel wat zeggen.’

In Leeuwarden schreef een Zappa-liefhebber:

‘Na 1 nummer hadden ze het publiek al voor zich gewonnen. Ze speelden Wind up workin’ in a gas station van het fantastische Zoot Allures. De zevenkoppige band deed het fantastisch. Zappa’s werk is technisch erg uitdagend. Gemakkelijke nummers zijn er niet. Je zult keihard moeten repeteren en flink wat podiummeters moeten maken, wil je ook maar enigzins een fatsoenlijke tribute neerzetten. In mijn optiek zijn ze daar uitstekend in geslaagd.’

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Deze voorstelling heeft een pauze.