Toptalenten geven dubbelconcert op International Jazz Day

Op zaterdag 30 april verzorgen twee veelbelovende jonge bands vanaf 20.00 uur een dubbelconcert tijdens International Jazz Day in Doesburg. Swingend toptalent van de conservatoria van Arnhem en Amsterdam laat horen dat toekomst van de jazz bij hen in goede handen is.

Triton Qwartet: eigen werk en eigen sound

Het Arnhemse Triton Qwartet trapt om 20.00 uur de avond af. Dit recent opgerichte combo is jong, heel jong. De muzikanten komen rechtstreeks van de Jazz & Pop afdeling van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en varieren in leeftijd van 17 tot 26 jaar. De groep experimenteert veel en graag. Na zich eerder te hebben gericht op traditionelere jazz, is het viertal nu klaar voor het presenteren van louter eigen werk en gefocust op het vinden van een ‘eigen sound’. Dit brengt een nieuwe frisse dynamiek binnen de groep en op het podium! Waar het ze om gaat: hoe krijgen we de toehoorders op het puntje van hub stoel.

Mart Muller Kwartet: een spannende belevenis

Het Mart Muller Quartet is de tweede act van de avond. De groep bestaat uit jonge talentvolle jazzmusici van het Conservatorium van Amsterdam. Bandleider Mart Muller komt uit Nijmegen en won in 2016 met het jongeren-jazzorkest De PuBi’s het Prinses Christina Concours. Zijn kwartet speelt behalve muziek van Mullers idolen Charlie Parker en Lee Konitz ook eigen composities. In de melodische improvisaties refereren de musici voortdurend aan het thema. De drive van deze jonge musici maakt van hun optreden een spannende belevenis.

Jazz breaks down barriers

Met de International Jazz Day vestigt UNESCO de aandacht op de rol die jazzmuziek kan spelen om mensen te verenigen. Jazzpianist en UNESCO-ambassadeur Herbie Hancock is voorzitter van de non-profitorganisatie die de jaarlijkse jazzdag plant en promoot. Het motto is: Jazz breaks down barriers.

International Jazz Day dubbelconcert | Zaterdag 30 april | 20.00 uur | Toegang € 4,50 | Tickets via Podium Doesburg