Optreden Ruych wordt benefietconcert voor Oekraïne

Het optreden van de sixtiesband Ruych op zaterdag 26 maart bij Podium Doesburg wordt een benefietconcert voor Oekraïne. De bandleden doneren hun gage, Podium Doesburg stelt ruimte, materiaal en personeelsuren beschikbaar en Gestichten Doesburg ziet af van de ticketopbrengst. Het totaalbedrag wordt overgemaakt naar Samen in Actie voor Oekraïne op Giro 555.

Een paar telefoontjes tussen de bandleden van Ruych en kort overleg met de bestuursleden van Gestichten Doesburg en de beheerders van Podium Doesburg. Het was op dinsdag 15 maart voldoende om een snel en unaniem besluit te nemen. Als Ruych op zaterdag 26 maart om 20.00 uur uit de startblokken schiet, is dat het begin van een benefietconcert voor Oekraïne.

Niet alleen de muziek van Ruych is blijkbaar typisch jaren zestig, ook het activisme uit die jaren blijkt nog niet helemaal verdwenen. Met klassieke songs van artiesten als John Mayall, The Stones, Van Morrison, Jeff Beck, Small Faces en The Kinks wil Ruych in Doesburg zijn steentje bijdragen aan de actie voor Oekraïne. Pianist en initiatiefnemer Richard Rhemrev uit Doesburg: ‘Het publiek mag gewoon een mooie avond hebben, daar is niks mis mee, ook nu niet, maar als wij als band wat kunnen bijdragen dan doen we dat graag. Als we met zijn allen een mooi bedrag bij elkaar krijgen dan kunnen we daarmee misschien een klein beetje licht en verlichting brengen voor Oekraïne en Oekraïense vluchtelingen.´

Tickets Benefietconcert voor Oekraïne | Zaterdag 26 maart, 20.00 uur