Nieuwe voorzitter Bridgeclub Doesburg kon niet bridgen!

Scheidend voorzitter Landa de Graaf ontving een beeldje van Bridgeclub Doesburg 1_resizedNa 27 jaar in de Onderbouw speelt Bridgeclub Doesburg met ingang van september zijn wedstrijden in de Gasthuiskerk. En dat is niet de enige verandering bij de start van het nieuwe seizoen. Landa de Graaf draagt na 14 jaar bestuurswerk, waarvan 5 jaar als voorzitter, de hamer over aan Hugo Cornelissen. Saillant detail: Cornelissen kon tot voor twee jaar niet eens bridgen! De Graaf kreeg tijdens de jaarvergadering als blijk van waardering een beeldje dat werd gemaakt door de Doesburgse kunstenaar Marga Bles.

Op 8 september werd voor de eerste keer proefgedraaid in de nieuwe locatie. Hoe zou het gaan in tijden van corona? Eindelijk weer live bridgen! De leden van de club hadden tijdens de jaarvergadering laten weten daar wel heel erg aan toe te zijn. In een proefopstelling van tien paren, aan vijf tafels, met ontsmettende handgel binnen bereik en met vooraf bepaalde looproutes na elke tafelwissel, hadden de bridgers de routine snel te pakken. En aan elke tafel was er wel iemand die verzuchtte hoe fijn het was om weer gewoon lekker aan tafel te kunnen spelen.

Stepbridge

De komende vier weken gaat de club met twee lijnen spelen, dus met veertig personen. Dat is logistiek meteen een stuk ingewikkelder, maar BC Doesburg wil binnen de regels zo snel mogelijk weer gezellig kunnen bridgen. Voor leden die het nog niet aandurven blijft de mogelijkheid bestaan om op dinsdagavond mee te doen via Stepbridge. Een klein minpuntje is het besluit van het bestuur om de populaire Kroegentocht dit jaar te annuleren.

De voorbereidingen om met de bridgecursus te starten zijn in volle gang. De cursus vindt op maandagmiddag en donderdagochtend plaats op het Sportpark. Wie zin heeft om te leren bridgen, of wie denkt wel een opfrisser te kunnen gebruiken, kan zich melden via dddoesburg@gmail.com. Dat deed Hugo Cornelissen twee jaar geleden ook, en die is nu voorzitter …