Mart Muller Quartet tweede headline in dubbelconcert Doesburg

De tweede band van het International Jazz Day dubbelconcert van Doesburg Jazz en Podium Doesburg op 30 april is het Mart Muller Quartet. De band bestaat uit talentvolle jazzmusici van de afdeling Jazz & Populaire Muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Bandleider Mart Muller komt uit Nijmegen en won in 2016 met het jongeren-jazzorkest de PuBi’s van Guus Tangelder het Prinses Christina Concours.

Op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen was Muller samen met zijn broer, de pianist en componist Chris Muller, de spil van het leerlingen-jazzorkest dat op het Orkestival in het Amsterdamse Concertgebouw een eervolle vermelding in de wacht sleepte.

Spannende belevenis

Het Mart Muller Quartet speelt muziek van Mullers idolen; vooral Charlie Parker en Lee Konitz zijn een inspiratiebron. Het kwartet speelt jazz-standards en eigen composities en refereert in de melodische improvisaties voortdurend aan het thema. De drive van de musici van dit kwartet is gebaseerd op het ‘Amerikaanse model’. Dat maakt van elk optreden een spannende belevenis.

Kijk hier voor meer informatie en tickets.