De pure Zigeunermuziek van Djangela Mirando

Tata MirandoHet enige echte Orkest Tata Mirando opent op zaterdag 5 september het culturele seizoen in Gasthuiskerk Doesburg. De onvervalste zigeunermuziek van pianist, zanger en muzikaal leider Djangela Mirando zorgt vanaf 20.00 uur met een rijk en gevarieerd repertoire voor een unieke muzikale sfeer.

Van kind-af-aan leerde Djangela de Mirando-muziek spelen van zijn vader en ooms, zowel op de piano als op de contrabas. Tijdens zijn vele optredens bouwde Djangela met zijn orkest en als solo-pianist een schat aan ervaring op. Het begon allemaal begin 1900 toen de grootvader van Djangela, Joseph Mirando, met zijn vader en broers in het Duitse zigeuner-orkest Weiss speelde. Dat ensemble kreeg al in 1913 het predikaat ‘koninklijk’ toegekend door Groothertogin Louise von Baden.

Het orkest trad op aan het hof van de Duitse keizer Wilhelm II en zette de koninklijke toekenning vol trots voort onder leiding van Tata Mirando. In 2013 werd Djangela met zijn zigeuner-ensemble uitgenodigd voor een optreden op Huis ten Bosch ter gelegenheid van de 75-ste verjaardag van onze toenmalige Koningin Beatrix.